JUNSELETRÄFFARNA 2017

I år kommer vi att hålla två medlemsträffar hos björnhundstestarna i Junsele. Nytt för i år är att det vid båda tillfällena kommer anordnas en spårkurs med björnvittring. 

BOKADE DATUM FÖR BJÖRNTEST OCH TRÄNING
TRÄFF NR 1; 25 – 28 maj (tors-sönd).

Torsdag & Fredag
-  Hägntest max 6 hundar.
- Valpträning max 8 hundar.
- Spårkurs max 6 hundar.
 - Träning på linbjörnskinn.
Lördag
-  Hägntest max 6 hundar.
- Valpträning max 8 hundar.
- Träning på linbjörnskinn.
Söndag
-  Hägntest max 6 hundar.
- Valpträning max 8 hundar.
 

TRÄFF NR 2; 1-4 juni (tors-sönd).
Samma schema som första tillfället.

Priser och rekommendationer
Björntest - 1100 kr för medlem i Sv. Jägareförbundet och 1500 kr för icke medlem.
Rek ålder ca 18 månader, minimum 12 månader.
Unghund/valpträning - 200 kr per hund. Rek ålder 6 mån till 18 månader.
Linbjörn – 200 kr
Spårkurs –  400 kr per spår

Obs! För de som vill gå spårkurs, viktigt att ange i anmälan hundens erfarenhet av spårning ex antal gånger man spårat och underlag man spårat på. Detta för att björnhundstestarna skall kunna bedöma lämplig svårighetsgrad på spåret för varje hund. Totalt erbjuds  6 platser för spårkurs per dag (tors-fred).
Torsdag till söndag erbjuds 6 st björntest per dag, 8 st valp/unghundsträningar per dag och ”fritt” antal (max 15-20) platser på linbjörn.

Tänk på att det är du som hundägare som är ansvarig för att hunden är mogen för att göra dessa tester och träningar!

Under dessa dagar bjuds det på kaffe och tilltugg vid klubbstugan (Nr 10), som ligger nära hägnet, och på kvällen tänder vi grillen och då är alla medlemmar varmt välkomna att ta med något att grilla och äta och slå sig ned på verandan för att utbytta jakthistorier och andra livsviktiga ämnen. 

Medlemsträffarna vid Junsele är uppskattade och vi hoppas på god uppslutning och att det blir lika trevligt som föregående år!
 

För att deltaga vid medlemsträffarna måste man ha betalt in årets medlemsavgift till klubben samt fyllt i anmälan för deltagande. Vid mer anmälningar än platser lottas platserna mellan anmälda. I första hand gäller 1 anmäld hund per person.  

Deltagaravgift för klubbträffarna är 200 kr per person och denna betalas in till plusgiro 63 21 91-3 vid bekräftelse av erhållen plats.

SISTA ANMÄLNINGSDATUM FÖR MEDLEMSTRÄFFARNA ÄR 12 MAJ 2017.​Observera! Eftersom Laikabladet har blivit försenat så får säkert några av er bladet efter sista anmälningstid så därför är det ok att skicka in anmälan inom de närmaste dagarna. Hör av er via mejl eller tel vid frågor.

Boende finns att boka hos Junsele camping på telefonnummer; 0621- 10554

Anmäl ert intresse genom att fylla i anmälningsformuläret och
skicka den till louise.svensson@hotmail.com

 

Vid frågor hör av er till;
Louise  072- 514 60 38  louise.svensson@hotmail.com
Petter  073- 727 20 09  petter_arken@hotmail.com
Andreas 070- 303 44 39  andreaspersson83@hotmail.com

Välkomna att anmäla och vi hoppas på god uppslutning i Junsele!

Tillhörande bilder

Junseleträffen 2016

Årets medlemsträff gick av stapeln veckan innan midsommar och i sedvanlig ordning samlades laikafolk från olika delar av landet under fem dagar i Junsele.

I år var det extra roligt eftersom det blev rekord med antalet godkända laikor under medlemsveckan. Totalt testades 29 hundar varav 6 stycken blev godkända. Det resultatet får anses mycket bra och spridningen på de godkända hundarna var från södra Småland till Kiruna i norr. Det visar att det finns vassa laikor i hela landet.
Dessutom var det flera hundar som gjorde ett bra jobb och hamnade runt 30 poäng, några var endast någon enstaka poäng ifrån godkänt resultat.

Stort tack till Björnhundstestarna Bengt och Bertil som tar emot oss varje år och gör det till en trevlig vecka i Junsele.


 

 

Junseleträffen 2015

Junseleträffen gick av stapeln den 22 till 26 juli. I år var det många som var intresserade av att testa sina hundar och vi fick se många yngre laikor vilket är extra roligt.
 

Totalt testades 29 hundar och två godkändes med 37,5 p samt 42p. En laikahane var över 30p men ej godkänd. Några låg nära 30p.

Godkända under Laikaklubbens Junseleträff.
J Päkkilä Backens Igor S19204/2009 37,5p/45p
Naltas Bita SE10232/2012 42p/45p

Dessutom är det två godkända laikor innan träffen, en västlaika och en östlaika och ytterligare en västlaika godkändes efter junseleträffen.

Helgen var som vanligt lärorik, vi ses nästa år!

 

Junseleträffen 2014

Vår populära medlemsträff gick av stapeln under juni månad. Många medlemmar deltog med sina hundar under dessa dagar och godkända hundar var;

Tullsås Atlas

Naltas Bita

Rytterstajägarens Atos

Riddarhällans Karhu

 

 

 

Junseleträffen 2013

 

Här kan du se några bilder från vårt evenemang i Junsele i Juni 2013. Ett väldigt lyckat jippo, med många glada deltagare. Ett stort Tack till Bengt o Bertil på Björnhundstestarna, som varje år ställer upp för oss o hjälper oss att träna våra hundar på björn.

Läs mer om Björnhundstestarna här