Junseleträffarna 2017

Medlemsträffarna i Junsele varade i år under två helger, vilket gjorde att anmälningarna var mer utspridda. Nytt för i år var att Bertil ordnade spår med björnvittring åt oss. Dessa var mycket uppskattade och vi fick många goda råd och tips att tänka på vid spårning, ex hur man ska agera när hunden tappar spåret. Hur man arrangerar och tränar på viltstörning. Vi planerar att utöka spårdelen nästa år då alla var mycket positiva och hundarna tyckte det var jätteskoj.

Det var överlag ganska unga hundar som testades och resultatet blev en godkänd men många lovande framtidslöften som ska bli spännande att se nästa år.

Stort tack till er som kom dit och gjorde vår medlemsträff så trevlig och ett mycket stort tack till Bengt och Bertils engagemang för att ge varje ägare och hund en positiv björnupplevelse i Junsele. Tack till Junsele Camping för fint boende och trevlig personal. 

Vi har redan börjat planera för nästa år och tidpunkten kommer preliminärt att vara sista helgen i maj och eventuellt första helgen i juni. Hoppas vi ses då! 

 

 

Junseleträffen 2016

Årets medlemsträff gick av stapeln veckan innan midsommar och i sedvanlig ordning samlades laikafolk från olika delar av landet under fem dagar i Junsele.

I år var det extra roligt eftersom det blev rekord med antalet godkända laikor under medlemsveckan. Totalt testades 29 hundar varav 6 stycken blev godkända. Det resultatet får anses mycket bra och spridningen på de godkända hundarna var från södra Småland till Kiruna i norr. Det visar att det finns vassa laikor i hela landet.
Dessutom var det flera hundar som gjorde ett bra jobb och hamnade runt 30 poäng, några var endast någon enstaka poäng ifrån godkänt resultat.

Stort tack till Björnhundstestarna Bengt och Bertil som tar emot oss varje år och gör det till en trevlig vecka i Junsele.


 

 

Junseleträffen 2015

Junseleträffen gick av stapeln den 22 till 26 juli. I år var det många som var intresserade av att testa sina hundar och vi fick se många yngre laikor vilket är extra roligt.
 

Totalt testades 29 hundar och två godkändes med 37,5 p samt 42p. En laikahane var över 30p men ej godkänd. Några låg nära 30p.

Godkända under Laikaklubbens Junseleträff.
J Päkkilä Backens Igor S19204/2009 37,5p/45p
Naltas Bita SE10232/2012 42p/45p

Dessutom är det två godkända laikor innan träffen, en västlaika och en östlaika och ytterligare en västlaika godkändes efter junseleträffen.

Helgen var som vanligt lärorik, vi ses nästa år!

 

Junseleträffen 2014

Vår populära medlemsträff gick av stapeln under juni månad. Många medlemmar deltog med sina hundar under dessa dagar och godkända hundar var;

Tullsås Atlas

Naltas Bita

Rytterstajägarens Atos

Riddarhällans Karhu

 

 

 

Junseleträffen 2013

 

Här kan du se några bilder från vårt evenemang i Junsele i Juni 2013. Ett väldigt lyckat jippo, med många glada deltagare. Ett stort Tack till Bengt o Bertil på Björnhundstestarna, som varje år ställer upp för oss o hjälper oss att träna våra hundar på björn.

Läs mer om Björnhundstestarna här